12 april 2019 – De Waddenzee viert in 2019 de 10-jarige status van Werelderfgoed. Dit wordt gevierd tijdens de Dag van het Wad op za. 29 en zo. 30 juni 2019 met tal van activiteiten op de eilanden en langs de gehele waddenkust.

De Dag van het Wad wordt georganiseerd door de ondernemers, bewoners en (culturele) instellingen in het Noord-Hollandse, Friese en Groninger Waddengebied. Iedereen mag meedoen, graag zelfs! De centrale organisatie verzamelt het aanbod en vermarkt dit onder de juiste doelgroepen.

Bekijk hier wat er tijdens Dag van het Wad te doen is in Eemsdelta

Hoe kunt u meedoen?

  • Organiseer op 29 en/of 30 juni 2019 een activiteit die gerelateerd is aan Waddenzee Werelderfgoed en bezoekers een ‘extra’ ervaring biedt ten opzichte van het normale aanbod;
  • Haal hierbij het beste uit jezelf en je organisatie naar boven; waarmee verras jij de extra bezoeker? Wat doe je extra ten opzichte van een ‘normale’ dag? Hoe vier jij de verjaardag van het Wad?
  • Denk aan: een zwerftocht door de kwelder met een ervaren gids, waddensushi maken met producten die je zelf verzamelt, een spannend Waddenverhaal vertellen in je huiskamer, open dag met extra rondleidingen voor bezoekers in een museum, etc.;
  • Wees een ambassadeur van de regio vertel of laat zien waarom de Waddenzee Werelderfgoed is;
  • Een activiteit die duurzaam is, authentiek en waaraan iedereen kan meedoen.

 Wat kunt u verwachten

  • Hulp en ondersteuning bij het uitdenken van de activiteiten (door coördinator Dag van het Wad)
  • Deelname aan het evenement rond de 10e verjaardag van het Wad, die in Nederland in drie provincies en in Noord-Duitsland wordt gevierd;
  • Overkoepelende (gratis) marketing en communicatie, waar je mede van profiteert;
  • Nieuwe en geïnteresseerde mensen in je museum, winkel, instelling of bedrijf die mogelijk nog eens terugkomen.

Meer weten en/of aanmelden

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Monique Jansma (van Visit Wadden / coördinator Dag van het Wad) via info@visitwadden.nl  of met Top van Groningen via redactie@topvangroningen.nl.

Wilt u meedoen? Meld uw activiteit dan zo spoedig mogelijk aan via het online formulier op www.visitwadden.nl.*

*Visit Wadden behoudt zich het recht voor om aangemelde activiteiten niet op de website te plaatsen als deze volgende de organisatie niet passen binnen de gestelde wensen en voorwaarden in dit document.