10 december 2018 – Vanaf januari 2019 zal Sylvia Jansen-Jobse de leiding bij Stichting Top van Groningen overnemen. De Stichting houdt zich bezig met de toeristische promotie van Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum onder de gebiedsnaam Eemsdelta.

Sylvia Jansen woont in Bellingwolde en is zeer goed thuis in het gebied en de toeristische sector. Zij is al jarenlang marketingadviseur in de toeristische sector in Noord-Nederland. In die rol is zij onder andere werkzaam als coördinator van het Recreatie Expert Team in Drenthe en geeft zij marketingadvies aan toeristische bedrijven. Op het gebied van regiopromotie was zij eerder actief voor Westerwolde. Een deel van deze werkzaamheden zal ze combineren met de directievoering bij Top van Groningen.

Sylvia volgt Edwin van der Woude op. Van der Woude heeft een kleine 3 jaar geleden de opdracht gekregen de VVV om te vormen naar een meer toekomstbestendige organisatie. Moderne informatiepunten bij ondernemers waren onder andere het gevolg, met 2 krachtige infoshops in resp. Appingedam en Delfzijl. De stichting bestaat nu uit een enthousiast vrijwilligersteam op beide locaties en 4 parttime medewerkers om de regiomarketing inhoud en uitvoering te geven.

“Naast het voortzetten van de ingeslagen wegen bij Top van Groningen door mijn voorganger, zijn er een aantal mooie uitdagingen de komende jaren.” aldus Sylvia Jansen. “Zo speelt de gemeentelijke herindeling natuurlijk een belangrijke rol, trekt het toerisme in heel Nederland sterk aan, wat o.a. kansen biedt voor de Duitse markt, en wordt het Waddengebied meer en meer toeristische vermarkt en versterkt. Daarnaast bieden de technologische ontwikkelingen ook allerlei kansen om Eemsdelta beter bij onze potentiële gasten voor het voetlicht te brengen.”

Jansen zal samen met het bestaande team van vrijwilligers en medewerkers vooral verder uitbouwen. En daarbij verbindingen zoeken en versterken met toeristische ondernemers om de gemeenten Delfzijl, Appingedam, Eemsmond en Loppersum meer op de kaart te zetten.