31 januari 2020 – Top van Groningen organiseert samen met de Waddenvereniging in maart 2020 een 2-daagse ondernemerscursus over de Wadden. De Waddenzee is sinds 2009 UNESCO Werelderfgoed. Deze benoeming creëert kansen voor het aantrekken, ontvangen en rondleiden van bezoekers in het Waddengebied. Ondernemers kunnen zichzelf onderscheiden door gastheer van het Waddengebied in Groningen te zijn en informatie en advies op maat te geven over het gebied aan bezoekers (ook als je niet direct aan de kust gevestigd bent!). Juist de persoonlijke verhalen van mensen maken een bezoek aan het gebied een bijzondere ervaring en zorgen dat bezoekers Waddenzee Werelderfgoed écht beleven.

Ondernemerscursus Waddenvereniging
Na de cursus weet u waarom het gebied Werelderfgoed is en hoe u dit aan bezoekers kunt overbrengen. Ook weet u wat er in Groningen / Eemdelta interessant, zichtbaar en te beleven is op het gebied van natuur, landschap en cultuur gerelateerd aan de Wadden. Na de cursus kent u de verhalen achter het gebied en objecten in de buurt en weet u hoe u deze kunt doorvertellen aan uw gasten. Word ook ‘Gastheer van Waddenzee Werelderfgoed’.

Data: 10 en 18 maart 2020* (aanmelden vóór 1 maart!)
Locatie: (waarschijnlijk) Muzeeaquarium Delfzijl
Kosten: € 100,00 per persoon, excl. btw, voor twee cursusdagen inclusief koffie/thee, lunch, excursies en lesmateriaal.
Min. aantal deelnemers: 10
Meer info en reserveren: U kunt zich aanmelden op de website van de Waddenvereniging

*Mocht u geïnteresseerd zijn in deze cursus maar mochten de geplande data niet passen, meld dit dan even bij SIeneke (sieneke@topvangroningen.nl). Indien er voldoende geïnteresseerden zijn voor een andere datum kunnen we wellicht een extra datum plannen.