Campagne Smaak van de Wadden

Visit Wadden is gestart met de nieuwe verhaallijn ‘Smaak van de Wadden’. Via deze verhaallijn kunnen bezoekers verhalen vanuit de regio, heerlijke recepten en (binnenkort) bijzondere routes in het Waddengebied ontdekken. Toeristen en recreanten worden gestimuleerd het gebied in te trekken en zich te laten verrassen door de zilte verleiding bij boeren en vissers, in een theetuin of bij een van de chefs die koken met oog voor de natuur. En met oog voor het lekkers wat de Wadden biedt…

Promotionele aandacht

In de maand december heeft ‘Visit Wadden’ een campagne gelanceerd om de Smaak van de Wadden onder de aandacht te brengen. Zo kon je begin december waddenhapjes proeven op de stations van Groningen en Leeuwarden en op de Zeeverse vismarkt in Den Oever. U heeft wellicht een commercial gezien op NPO start, of gehoord op de radio bij NPO Radio 5. Daarnaast zijn er samenwerkingen gestart met 24-kitchen en National Geographic Channel en is er een lezersaanbieding en winactie in de Santé van december. En last but not least, er is een samenwerking met NDC gestart: een Waddendossier waarin iedere dag een artikel over de Wadden verschijnt. De komende tijd zal er op de social media kanalen van Visit Wadden veel aandacht zijn rondom de Smaak van de Wadden.

Benieuwd wat er allemaal verzameld is aan verhalen en recepten? Kijk op visitwadden.nl/smaak.

Ook aanhaken?

Om te zorgen dat ook de regio Eemsdelta profiteert van al deze extra aandacht zijn wij al enige tijd bezig om informatie te verzamelen en initiatieven te stimuleren. Maar er kan nog steeds meer bij! Zo kan je nog aanhaken op de campagne:

  • Heb je een locatie die past bij Smaak van de Wadden? Meld deze dan aan via Visit Wadden.
  • Heb je een lekker recept of een arrangement waarin het eten van het Wad centraal staat en die je graag in de schijnwerpers wil zetten? Bijvoorbeeld een hotel/restaurant dat een waddenmenu/gerecht serveert gecombineerd met een bezoek aan een producent van een van de lokale producten die in het menu verwerkt zijn.  Mail het dan naar info@visitwadden.nl
  • Check de toolkit van Smaak van de Wadden voor teksten en mooie foto’s die je op je eigen website, social media, nieuwsbrieven of zelfs advertenties kunt gebruiken.

Heb je hulp nodig? Ben je op zoek naar andere ondernemers in de regio om een culinair Waddenarrangement samen te stellen? Dan kun je ook contact opnemen met Sieneke (sieneke@topvangroningen.nl). Zij helpt je graag op weg of brengt je in contact met andere geïnteresseerden!